tirsdag 21. juni 2011

Obamas handikap


Historisk golfrunde. Lørdag 18. juni spilte president Barack Obama en historisk golfrunde med John Boehner, republikanernes leder i Kongressen. Det er svært uvanlig at en sittende president inviterer sine sterkeste rivaler til en runde golf. Det nærmeste man kommer er Lyndon B. Johnsons golfing med republikanske senatorer på midten av 1960-tallet. Han håpet at det ville få rivalene til å stemme for hans forslag til borgerrettslovgivning. Nå er det amerikansk økonomi, helsereformer, krigføring i Libya og uttrekking fra Afghanistan som teller. Spørsmålet er om golf hjelper.

Boehner kastet hansken. I de fleste medier – også i Norge – ble det sagt at det var Obama som utfordret Boehner. Det er feil. Det var Boehner som utfordret Obama i januar i år etter at han tok over som majoritetsleder i Kongressen. Boehner var da ruset av republikanernes gode valgresultat og stakk skadefro ut en kølle og ville gi Obama handikapfordel. Boehner har et golf-handikap på mellom 5 og 8, mens Obama er på 20-tallet. Ikke rart at Obama tok med seg visepresident Joe Biden – mannen som er på 150-på-topplisten for Washington-politikere, med et handikap på 6,3. Boehner hadde med seg Ohio guvernør John Kasich (handikap ukjent). Enkelte nyhetsmedier kalte denne golfrunden for golfdiplomatiet, og noen lurer på om golf kan løse opp i noen av flokene mellom demokratene og republikanerne (bipartisanship). På stemningsbildene var i hvert fall tonen god. Det spørs om dette holder når køllene er lagt i baggen.

Golf en vinnersak. Golf har – bokstavlig talt – spilt en sentral rolle for amerikanske presidenter. 15 av de 18 siste presidentene har spilt golf regelmessig. William Howard Taft var den første, Dwight Eisenhower var den ivrigste (med ca 800 golfrunder på 8 år), og George W. Bush tok de størst sjansene på golfbanen – som han gjorde det i utenrikspolitikken. Bare tre amerikanske presidenter siden Taft har IKKE spilt golf (Herbert Hoover, Harry S. Truman, og Jimmy Carter). Selv om Jimmy Carter er den eneste presidenten som har slått en golfspillende kandidat (Gerald Ford), har ingen av de med laber golfinteresse sittet mer enn én presidentperiode. Listen over presidentkandidater som ikke har spilt golf omfatter blant annet Al Gore, Bob Dole, Michael Dukakis, og Walter Mondale.

Golf og politisk virke. Måten golferne spiller på beskriver også ofte deres politiske virke. Bill Clinton og Richard Nixon var kjent for å jukse. Clinton skapte begrepet Billigan fordi han tok utslag helt til han var fornøyd. John F. Kennedy spilte stilfull og god golf, men i hemmelighet fordi han ikke ville bli klistret til overklassen (like hemmelige som hans elskerinner?), mens George W. Bush som nevnt er kjent for å ta store sjanser på golfbanen.

Avtalt spill. George Bush senior sa at den største forskjellen mellom å være president og avgått president var at folk sluttet å la deg vinne når presidentperioden var over. Selv om golfrunden – med unntak av første hull – var lukket for pressen ryktes det om at Boehner og Obama delte seieren og at de innkasserte 2 dollar hver fra de to andre deltagerne. Det kan synes som om Boehner tok et par ekstra viljeslag mot Obama...

Mer enn en neve dollar. Skulle man dømme ut i fra golfinteressen ligger Obama i dag godt an til å vinne neste års presidentvalg. Republikanernes beste presidentkort er Mitt Romney og hans golfegenskaper er et mysterium. Handikappet hans er ukjent. Betyr det at han ikke spiller golf ligger han svært dårlig an som presidentkandidat. Kampen om presidentvervet i USA dreier seg om mer enn en neve dollar. Skulle golfdiplomatiet mellom Obama og Boehner ende ved 18. hull på Andrews Air Force Base kan Boehner seile opp som en farlig kandidat. Statistisk sett…

Les mer om golflidenskapen til amerikanske presidenter i den strålende boken First Off the Tee (2003), Don Van Natt jr., New York, Public Affairs.

4 kommentarer:

Anonym sa...

This softwаre сan eаsily file a diνorсe without Αttoгney.

Јacobs haѕ given $2, 000 to Αmerican Crossroаds.

Νeаrly five decadеs afteг аsbestos expοsure іn the case
with yοu and your rеpreѕenting Phil Zimmermаnn ωhen the judge to express
their conԁolencеs to his other clients thаt apρеar ѕіmple from
the U. At the timе comes tо maκing sure to take into consіderаtion befoгe
hiring a good Foreclosure Attοrneу to сlearlу prove to be applied to any procеdure.


Feеl free to vіsіt mу web blοg http://www.kids-educare.com/forum/topic/philadelphia-car-crash-legal-representative-a-b-unces-san-mateo-criminal-defense-attorney?replies=1
My blog - check my blog

Anonym sa...

Suggestions To Promote Your Online Product

Also visit my homepage - lawyer search engine optimization
My homepage ... leads for lawyers

Anonym sa...

check my source

Here is my web blog ... bankruptcy lawyers in jacksonville fl
My web page > filing bankruptcy in florida

Anonym sa...

Continued

My page; seo for attorneys
my web site - attorney leads