tirsdag 3. november 2009

Lesetips foran OL i VancouverCa. 100 dager til OL. Det er delte meninger om det er hundre dager til OL i dag eller i morgen (husker dere debatten om det var overgangen fra 1999 til 2000 eller fra 2000 til 2001 som markerte at det var 2000 år siden Jesus var født?). Derfor sier jeg at det er ca. 100 dager igjen til OL i dag.

Fem lesetips. Siden de største norske avisene ennå ikke har laget en egen side for vinter-OL i 2010 tenkte jeg at jeg skulle anbefale noen nyhetssider som har fullt fokus på vinterlekene i Canada.

1. Vancouver Sun er et soleklart førstevalg. de har en oversiktlig side som tar pulsen på det som skjer i OL-byen. Der finner du også spaltisten Jeff Lee som siden 2003 har fulgt forberedelsene på en kritisk og god måte.

2. Hvis du trodde at OL i Vancouver var helt fritt for protester og konflikter, tar du feil. Konfliktsoffet i forbindelse med Vancouver-OL er småtteri i forhold til det vi fikk se i Beijing i fjor, men det fins. Går du inn på siden No Olympics on Stolen Native Land får du en god oversikt over temaer som OL-motstandere retter søkelyset mot. Det er særlig urbefolkningens rettigheter som står i fokus. Her får du også oversikt over planlagte protester under den olympiske fakkelstaffetten.

3. Nok en gang har New York Times laget en god side om OL. Den heter Rings og er en bloggside med korte og aktuelle saker. NYT tar opp mange politiske saker i tilknytning til OL. Både sport i politikk og politikk i sport.

4. Er du interessert i den norske paradegrenen skøyter anbefaler jeg deg å følge med på Los Angeles Times' sider om OL (!). Artiklene her har også bloggformatet og mange tidligere utøvere forteller om sitt forhold til OL. Her får du også mye stoff om kunstløp som er lite populært i Norge, men som kanskje får mest oppmerksomhet i USA.

5. Dissing av Søta Bror er alltid en populær idrett i forbindelse med OL. Dagens Nyheter har laget en egen side om OL - og er på den måten langt foran sine norske søsken:). DNs sider gir fyldig dekning av svensk vinteridrett. Her er det også fyldige blogger av mange svenske utøvere. Kanskje norske utøvere kan lære litt av dem - både om blogging og om hvordan de trener foran OL?
6. CTV Canada, som har tv-rettighetene til vinter-OL i Canada, har laget en meget informativ side om Vancouver-OL og olympisk historie. Her får du en meget god introduksjon til alle idrettene som er med i vinter-OL. Selv om det er mest fokus på canadiske utøvere og øvelser der Canada kan gjøre det bra er denne siden perfekt for dem som ønsker å lage OL-quiz!

Ingen kommentarer: