mandag 19. oktober 2015

Michel Platinis største tabbe?

I et eksklusivt intervju med den franske avisen Le Monde snakker Michel Platini i dag ut om korrupsjonsanklagene mot ham og suspensjonen fra FIFA. Det kan være en stor tabbe og noe som hans motstandere kan utnytte seg av.

Skjermdump av nettversjonen av Le Monde 19. oktober 2015.

Gamle historier om igjen. Ikke fordi han nok en gang kommer med en ny forklaring på hvorfor han fikk penger av Sepp Blatter ni år etter at han egentlig skulle ha fått dem eller fordi han innrømmer at det ikke finnes noen skriftlig kontrakt mellom Sepp Blatter og Michel Platini om den forsinkede nedbetalingsordningen. Heller ikke fordi han hevder at han egentlig fortjente mer (han erindrer at han var lovet mer penger) eller for at han fikk pengene fordi han reiste så mye sammen med den nyvalgte FIFA-presidenten Blatter. Pengeavtalen skal ha vært en Gentlemen's agreement, slik Platini utrrykker det. Nei, dette er gamle historier fortalt om igjen og endrer ikke inntrykket av Platini som en bløffmaker.

Har ikke lov å uttale seg. Tabben ligger i at han ikke har lov til å uttale seg om suspensjonen til pressen eller andre før anken er ferdigbehandlet. FIFA er kanskje ikke så gode til å slå ned på korrupsjon og bandittstreker i øverste rekker, men brudd på formalia er de gode på. Den siste tiden har FIFA til og med suspendert det kuwaitiske fotballforbundet fordi valget av forbundets øverste ledelse har vært påvirket av politikere. Dette er brudd på retningslinjene. Det er også Platinis intervju med Le Monde.

Møtte ikke opp. UEFA-presidenten – som fortsatt mottar lønn selv om han er suspendert fra både UEFA og FIFA – stilte ikke opp på pressekonferansen i Nyon etter at UEFAs styre og de 54 forbundene kjøpte seg tid ved å gi Platini muligheten til å anke suspensjonen før de tar en endelig beslutning på om de fortsatt står bak sin president. Begrunnelsen UEFAsgeneralsekretær Gianni Infantino ga på pressekonferansen var at møte med pressen var et brudd på regelverket.

Kontrollert informasjon. Michel Platini og andre fotballedere skyr pressen som pesten, særlig når de er i trøbbel. De ønsker kontroll på all informasjonen som kommer fram. Derfor passer Michel Platinis intervju perfekt for franskmannen. Slik det passer Sepp Blatter å gi intervjuer til utvalgte sveitsiske aviser når han måtte ønske det. De forsøker å kommunisere med sine sympatisører gjennom utvalgte medier.

Gjennom intervjuet i Le Monde har Michel Platini lagt en ny byrde på FIFAs etikkomité og på UEFA som begynner å slå sprekker i sin støtte til den egenrådige UEFA-presidenten.

I intervjuet med avisen hevder Michel Platini at han føler seg skuddsikker. Det Platini kanskje ikke vet er at du ikke trenger kuler for å felle en person som er full av løgn og som konstant bryter regelverket.


Da trenger du kun paragrafer.


LES OGSÅ: Norges fotballforbund bør kaste Michel Platini på båten