tirsdag 15. desember 2009

Fattigdomsproblemet redder fotball-EM?


Fattigdom gir fotball-EM? Den norsk-svenske søknaden om å få fotball-EM fikk slakt av regjeringens innleide konsulentselskap, blant annet fordi søknaden ikke inneholdt gode nok løsninger for innkvartering. Telt og campinghytter var en dårlig løsning, ble det hevdet. Kan regjeringens problemer med å innfri fattigdomsløftet få EM-toget på skinner igjen?

OL for hjemløse! Dette er ikke så søkt som det høres ut. I Vancouver har organisasjonen Home for The Games lansert en kampanje for både å skaffe innkvartering til tilreisende til OL og for å bøte på problemene med de mange hjemløse i Vancouver. De oppfordrer alle som bor i OL-området, og som ikke skal se lekene, om å leie ut sine boliger gjennom organisasjonens hjemmesider. Halvparten av leieinntektene går til hjemløse og utleier får skattefradrag for leieinntektene.

Avansert filantropi. Hva om alle fotballhatere og filantroper leide ut sine hjem før og under fotball-EM i 2016? Da kunne man ha bøtet på noen aspekter ved fattigdomsproblemet i Norge (for eksempel hjemløshet), utleierne kunne bruke fotball-EM til noe positivt og Norge kunne sammen med Sverige slippe å tenke på å kvalifisere seg for EM dette året! Originalt og enkelt, og helt utenfor radaren til godt betalte konsulentselskaper! Huitfeldt, er du der?

Ingen kommentarer: