søndag 30. august 2009

Idrett og livsstil


Krangel om livsstil. Det går hett for seg i debatten om ny norsk landslagstrener. Mini kritiserer blant annet Trond Sollied for dårlig livsstil og at han derfor ikke passer til å bli landslagstrener. Denne debatten blir bare barnemat i forhold til debatten islam og idrett som i tiden framover kommer til å skyte fart.

Mourinho sparker etter Drillo. José Mourinho er i hardt vær etter at han byttet ut en av sine Inter-spillere i kampen mot Bari for en uke siden – etter sigende – fordi han mente den muslimske spilleren var tappet for energi på grunn av Ramadan. Under Ramadan har muslimer ikke lov til å ta til seg føde så lenge solen er oppe. Mourinho sparker her etter Drillo.

Ramadan. Da Drillo trente Irak mente han at spillerne ikke kunne trene i 40 graders varme uten å drikke. ”Nå er ikke jeg noen fysiologiekspert, men vi kan’ke trene uten vann”, skal Drillo han ha sagt under en av de første treningene med de ferske Asia-mesterne i fotball. Drillo kunne kanskje ha forberedt seg litt bedre…?

Krasj. Fram mot OL i London i 2012 kommer det garantert flere slike historier. Lekene i London foregår nemlig midt under Ramadan! I 2012 varer Ramadan fra 21. juli til 20. august. OL varer fra 27. juli til 12. august. Det forventes at ca. 3000 av deltagerne i OL i London vil være muslimer, og mange av de 70.000 frivillige under lekene vil også være det.

Protester. Det er ventet flere protester før og under lekene i London på grunn av sammenfallet mellom Ramadan og OL. Samtidig er det ventet at Israel vil arrangere en 40-årsmarkering for massakren på 11 israelske utøvere under München-OL i 1972. Det lukter bråk.

Never ending story. Da IOC bestemte at London skulle få OL tror jeg ikke de tenkte på Ramadan. Jeg er sikker på at de kommer til å bli minnet på det i tiden som kommer. Og hva mener Trond Sollied om spillere som ikke kan ta til seg føde på grunn av Ramadan?

3 kommentarer:

Anonym sa...

Jeg tvil på Drillos preferensen "Solbakken"

Anonym sa...

Det hele Norge lurer på. Hva slags livsførsel er så ille at noen mister jobben?

Undere Martin i Bergen

Anonym sa...

Tror ikke Sollied har mistet jobben pga noen livsstil eller "kulturforskjeller" som det har blitt påstått fra klubbhold. Ta en titt på tabellen og sammenlign Heerenveen's posisjon med forventningene før sesongstart, og du har svaret.